Hoeveel bezoekers leveren de 10 eerste posities in Google op?

De CTR of click-through rate is een percentage dat aangeeft hoeveel mensen klikken op een link in verhouding tot het totale aantal weergaves. Een CTR van 10% betekent dat van de honderd mensen die een link te zien krijgen, er tien op klikken om de achterliggende webpagina te bekijken. Internetgebruikers vertrouwen op zoekmachines om wegwijs te raken op het internet. In Nederland is dat in 93,26% van de gevallen Google. (*)

(*) Cijfers van het derde kwartaal van 2014.

De CTR van een hoge positie in de organische zoekresultaten van Google

Hoeveel Ads-advertenties Google ook op de pagina’s met zoekresultaten plaatst, internetgebruikers kijken vooral naar de organische zoekresultaten van hun zoekopdrachten. De link die op de eerste plaats van de organische zoekresultaten staat, heeft een CTR van 28,5%, de tweede plaats levert een CTR van 15,7% op. De tiende plaats, de laatste van de eerste pagina met zoekresultaten, is nog altijd goed voor een CTR van 2,5%.Onderzoekcijfers van Sistrix – 2020

Positie in Google 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
CTR 28,5% 15,7% 11,0% 8,0% 7,2% 5,1% 4,0% 3,2% 2,8% 2,5%


En wat met webpagina’s die de eerste pagina van de zoekresultaten van Google niet halen?

Tja, de trieste waarheid is dat een plaats op de tweede pagina nauwelijks bezoekers oplevert. En een plaats op de derde of volgende pagina’s al helemaal niet. Ook dat heeft Chitika onderzocht: Websites op de eerste pagina met zoekresultaten in Google krijgen 91,5% van alle bezoekers die via een zoekopdracht naar een website surfen. Websites op de tweede pagina krijgen slechts 4,8% van die bezoekers, websites op de derde pagina 1,1%.  

Conclusies:

 

Ervaar wat Keyboost kan betekenen voor uw website – gratis

Wij hebben verschillende tools ontwikkeld om je website een hogere positie te bezorgen bij de organische zoekresultaten van Google. Probeer er twee gratis uit:


Wil je meer info over het optimaliseren van jouw website voor een hogere positie in de zoekresultaten van Google?
Bel ons : +31 85 208 27 30 of stuur een e-mail : info@keyboost.nl.

 

Klik hier om uw gratis Keyboost-test te starten!